Over ons 


Maak kennis met een innovatief team.

 

Over Trillingsprognose.nl


Trillingsprognose.nl is een initiatief van Quattro Expertise en Spotzi. Gezamenlijk hebben zij een tool ontwikkeld om snel en acuraat een trillingspredictie uit te voeren.


Nederland is een dichtbevolkt land met een uitgebreide en kwalitatief hoogstaande infrastructuur. Bouw- of sloopwerkzaamheden zonder trillingen, dat is haast onmogelijk. Maar de intensiteit van de trillingen, en daarmee het risico, verschilt van geval tot geval. Soms zijn ze onschuldig, maar bij sloopwerk, heiwerkzaamheden of wanneer er een damwand geplaatst wordt, is er altijd een zeker risico. Een van de bijwerkingen van dit systeem is dat trillingen worden veroorzaakt die overlast voor mensen en soms ook schade aan gebouwen veroorzaken. Maar wat is nu exact overlast of hinder? Voor iedere persoon is de hinderbeleving van trillingen anders en is de vrees voor schade altijd gegrond. In Nederland zijn voor deze vragen richtlijnen beschikbaar. De SBR Richtlijnen 2006 beschrijft de meettechniek en het toetsingskader van gemeten waarden in 3 beoordelingsrichtlijnen:

 • deel A (schade aan gebouwen)
 • deel B (hinder voor personen).
 • deel C (storing aan apparatuur).

Met behulp van trillingsmeters kunnen aannemers (en ook betrokkenen) de werkzaamheden monitoren en indien nodig ingrijpen. Echter voorkomen is beter dan genezen. Een trillingspredictie kan hierbij uitstekend van pas komen.

Quattro Expertise en Spotzi hebben gezamenlijk een software programma ontwikkeld om trillingen te kunnen voorspellen. In deze software is uitgegaan van ervaringsgegevens van trillingsmetingen over een periode van ruim 10 jaar. De resultaten van deze trillingsmetingen zijn gerangschikt naar de type werkzaamheden en de afstand tussen het meetpunt en de trillingsbron, waarna uit deze gegevens een relatie tussen de afstand van de trillingsbron tot het meetpunt en de snelheidsamplitude van de trilling is afgeleid. Dit is gedaan voor het in- en uittrillen van (dubbele) damwandplanken, alsmede voor het heien van palen (prefab beton- en vibropalen).

De uitkomst van de trillingspredictie wordt getoetst aan de SBR richtlijn zodat kan worden aangegeven of er hinder of wellicht schade kan ontstaan.

Bestel hier een trillingsprognose

 

 

 

 

 

 

 

Quattro Expertise


Quattro-Expertise BV is opgericht in 2006. Begonnen met een focus op Zuid-Nederland, maar inmiddels in heel Nederland actief. Sinds de oprichting is er elk jaar autonome groei geweest van het aantal opdrachten en opdrachtgevers waardoor inmiddels een mooie groep van 12 medewerkers dagelijks onder de Quattro Expertise vlag werkzaamheden verrichten. Wij zijn een gestaag doorgroeiende, innovatieve en daardoor financieel gezonde onderneming, die op een pragmatische manier de bouw- en verzekeringssector goede diensten bewijst. Ons doel is: slimme oplossingen bedenken om effectief, milieubewust en zo goedkoop mogelijk te kunnen werken en daarmee ons voortbestaan te garanderen.

Quattro-Expertise BV is specialist op het vlak van:

 • bouwkundige vooropnames
 • hoogtemetingen
 • trillingsmetingen
 • geluidsmetingen
 • inclinometingen
 • schade-expertise
 • scheurwijdtemetingen
 • monitoringsplannen

In de afgelopen jaren hebben meer dan 50 gemeentes en meer dan 100 aannemers van onze expertise geprofiteerd. In hun opdracht hebben wij zo’n 130.000 woningen geïnspecteerd en 1.000 trillingsmeetprojecten uitgevoerd. Wij hebben hiermee een enorme ervaring opgebouwd. Die ervaring zetten wij in voor onze opdrachtgevers, maar ook voor de omwonenden van bouwprojecten. Hun tevredenheid, de kwaliteit van ons werk zijn de redenen dat onze opdrachtgevers graag bij ons terugkomen.

 

Klik hier voor de website van Quattro Expertise

 

Spotzi


Spotzi is opgericht in 2007. Tot 2011 opereerde Spotzi onder de naam D-Base. De focus lag tot 2011 op zustermaatschappij D-Risk B.V. D-Risk hield zich bezig met het opstellen van risicoanalyses en trillingsprognoses voor de bouw. Spotzi is de plek voor geografische informatie. Met een jong team worden GIS (geografische informatie systemen) applicaties ontwikkeld en is het de plek voor geografische data. Van woninginformatie in Nederland tot het analyseren van tweets in Amerika, zodra informatie op de kaart te plotten is, is het werk voor Spotzi.

Grote klanten zijn onder andere Telegraaf Media Groep en Funda. Met een kantoor in Bergen op Zoom en een kantoor in Kitchener, Canada pakken wij wereldwijd GIS vraagstukken aan. Door verschillende geografische datasets te combineren en deze vervolgens eenvoudig maar stijlvol te visualiseren tonen wij wat de meerwaarde van GIS kan zijn. Data uiteengezet op een kaart zegt veel meer dan een tabel vol nummers.

Momenteel werken er 7 medewerkers bij Spotzi en wordt permanent 1 stageplaats ter beschikking gesteld. De onderneming heeft zijn hoofdvestiging in Nederland met een internationale vestiging in Canada.

 

Klik hier voor de website van Spotzi

termpapermonster.com