Trillingen bij Drempels


Bent u van plan om drempels te gaan leggen om de verkeersveiligheid in de buurt te verhogen? Denk dan eerst aan de mogelijke risico’s die er in de omgeving door trillingen kunnen ontstaan. Trillingsprognose.nl heeft ruim 15 jaar ervaring in het prognosticeren van trillingen. Trillingsprognose is een uniek en innovatief concept, waarmee trillingsschade door drempels snel en accuraat in kaart kan worden gebracht.

Bestel hier een trillingsprognose   Klik hier voor meer informatie

 

 

 

 

 

 

Hoe ontstaan Trillingen door Drempels?


De trillingen die kunnen ontstaan en eventueel schade kunnen aanbrengen aan huizen en andere bebouwing worden veroorzaakt door voertuigen die in contact komen met onvlakheden (drempels) in de weg. De sterkte van deze trillingen door drempels zijn van verschillende variabele omstandigheden afhankelijk:

  • Het type voertuig, het gewicht van het desbetreffende voertuig en de verkeersintensiteit;
  • De rijsnelheid waarmee de drempel benaderd wordt;
  • De vorm van de drempel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoek van de helling.

Als vooral de zwaardere voertuigen een drempel oprijden worden deze trillingen opgewekt en kunnen deze trillingen (in verzwakte vorm) de bebouwing rondom de drempel bereiken. Trillingen die in meer of mindere mate schade aan kunnen brengen aan gebouwen en bouwwerken, afhankelijk van o.a. de constructiesterkte, sterkte van de ondergrond etc. Allemaal aspecten die meespelen bij het inschatten van eventuele trillingsschade.

Trillingsprognose.nl neemt alle zorgen rondom trillingsschade door drempels weg met een vakkundige trillingsprognose. Met onze ruime ervaring bieden wij u een trillingsrapport aan waarin alle schade risico’s door trillingen in kaart worden gebracht. Daarnaast biedt het rapport ook een deskundig advies om de schade risico’s zoveel mogelijk in te perken.

Wilt u meer informatie over onze Trillingsprognoses? Of wilt u graag een (spoed-) offerte voor een trillingsprognose? Neem dan contact op via het contactformulier of bel met 0164 – 24 00 00.

Bestel hier een trillingsprognose   Meer over Trillingsprognose.nl

Recente projecten


Deurganckdoksluis

Deurganckdoksluis

A50

A50

Catharinabrug - Leiden

Catharinabrug - Leiden

Over Trillingsprognose.nl


Trillingsprognose.nl is een initiatief van Quattro Expertise en Spotzi. Beide partijen hebben ruime ervaring met het maken van trillingsmetingen en het inschatten van schade door trillingen. Uit deze samenwerking is een innovatieve tool ontwikkeld om snel en accuraat (ook met spoed) een trillingspredictie uit te voeren.

Meer over Trillingsprognose.nl

term paper help